A közelgő pápalátogatás okán…
2021. szeptember 02. írta: Újbudai KDNP

A közelgő pápalátogatás okán…

1938 után ismét hazánkra figyel a katolikus világ: szeptember 5. és 12. között immáron másodszor kerül sor Budapesten a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, az eseményen Ferenc pápa mutat be zárómisét.  Ebből az alkalomból érdemes feleleveníteni a legutóbbi pápalátogatás emlékét: ezért ajánljuk az alábbi, Szent II. János Pál pápáról szóló különleges kötetet.ii_j_p_konyv_foto.jpg

A függetlenség szentje címet viselő, magyar, lengyel és angol nyelvű reprezentatív album Steindl Rezső gyűjteménye alapján Karol Wojtyła pápaságát mutatja be bélyegeken és képeslapokon. Steindl Rezső, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége Vas megyei elnöke a Szentatya 1991-es magyarországi látogatása után határozta el, hogy tudatosabban, a világ minden tájáról összegyűjtse az egyházfővel kapcsolatos bélyegeket és képeslapokat.

A díszes album a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában; a magyar kormány, a budapesti Lengyel Intézet, a Szent Adalbert Egyesület és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával jelent meg. A szerkesztők évről évre mutatják be Szent II. János Pál huszonhét és fél éves pontifikátusának főbb eseményeit. A kötet leghosszabb fejezete az 1991-es esztendőről szól, amikor Krisztus földi helytartója először lépett Magyarország földjére. Természetesen az 1996-os látogatást is részletesen bemutatja a kötet.

 A függetlenség szentje

Szent II. János Pál pápa (1920–2005) pápasága bélyegeken és képeslapokon Steindl Rezső gyűjteménye alapján

Szülőföld Könyvkiadó, 2020

Ára 9.990 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://11kerdem.blog.hu/api/trackback/id/tr3916678042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása