Párbeszéd a megpróbáltatásról – in memoriam Kovács Lajos Péter
2021. július 17. írta: Újbudai KDNP

Párbeszéd a megpróbáltatásról – in memoriam Kovács Lajos Péter

A közelmúltban megtért teremtőjéhez az oly sokunk által tisztelt és szeretett Kovács Lajos Péter történész, az Éghajlat Könyvkiadó igazgatója, kerületünk lakója. Rá emlékezve ajánljuk az általa vezetett kiadó gondozásában megjelent Párbeszéd a megpróbáltatásról című különleges kötetet.foto1.jpg

Az út, amelyen járnunk kell, ugyanoda visz, és ugyanúgy hatnak ránk a körülmények. Mint Anthony de Mello írja: bár egyre többet tudunk a világról, de egyre kevesebbet önmagunkról…

A Párbeszéd a megpróbáltatásról című könyv ötletgazdája Kovás Lajos Péter volt. Beszélgetőtársai: Skrabski Fruzsina, a Bűn és büntetlenség – film Biszku Béláról, az Elhallgatott gyalázat, valamint a Befogad és kitaszít a világ filmek rendezője, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetője, továbbá Csókay András Prima Primissima-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett idegsebész. Ott volt velük egy lelkipásztor is, akinek üzeneteit Kovács Lajos Péter közvetítette.

Túl a megpróbáltatásokon van Valaki, akinek a szavára a víz és a szél is elcsendesedik. „E kötet szerzői a mindennapok megpróbáltatásainak sűrűjében sokat tesznek mindazért, hogy e halk, csendes intelem messzire hasson. Ezért ez a kötet tanúságtétel is. Bizonyítéka annak, hogy a hit által adott létben benne rejlik a jelenlét.”

 Csókay András – Skrabski Fruzsina:

Párbeszéd a megpróbáltatásról. A létről és a jelenlétről.

Éghajlat Könyvkiadó, Budapest, 2019.

Ára: 3.950 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://11kerdem.blog.hu/api/trackback/id/tr9816630118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása